Francuska kompanija Servier obeležila 10 godina rada u Srbiji

170.000 terapija u 2017. Godini


Vodeća francuska farmaceutska kompanija Servier obeležila je 10 godina rada u Srbiji i tim povodom prvi put je novinarima i javnosti predstavila svoj dosadašnji rad i planove. U prvoj deceniji, tim kompanije narastao je od troje do 45 zaposlenih, godišnji promet dostigao je 9 miliona evra, a kao posebno važan ističe se podatak da je u ovoj godini 170.000 pacijenata u Srbiji koristilo terapiju Servier-a.
„Servier je najpoznatiji po terapijama za kardiovaskularne bolesti, ali imamo lekove i u drugim terapijskim indikacijama kao što su dijabetes, onkologija i bolesti vena. Na globalnom nivou, Servier radi na stalnim inovacijama u 5 terapijskih oblasti: kardiovaskularne, imuno-inflamatorne i neuropsihijatrijske bolesti, onkologija i dijabetes", kaže Klod Brodik (Claude Broudic), generalni menadžer Servier Srbija.
Čak četvrtinu ukupnog prometa ova kompanija reinvestira u istraživanje i razvoj novih lekova. Kao druga najveća farmaceutska kompanija u oblasti kardiologije u Evropi, nastavlja da investira u ovoj oblasti i ove godine na tržištu Srbije predstavljen je  novi lek  protiv visokog krvnog pritiska, jedina originalna trojna fiksna kombinacija lekova. Već ove godine očekuje se nova terapija u oblasti onkologije. U lečenju dijabetesa tipa 2, Servier radi na revolucionarnom rešenju:
„Danas dijabetičari moraju svakodnevno, ili više puta dnevno da uzimaju svoju terapiju. Servier radi na rešenju koje podrazumeva ugradnju implanta veličine šibice i koje će omogućiti da se lek uzima jednom u 6, ili 12 meseci Ovakva terapija istinski će promeniti život obolelih, jer će praktično moći da zaborave na svoje oboljenje, u svakom trenutku pokriveni optimalnom terapijom", kaže Klod Brodik.

Servier je internacionalna  farmaceutska kompanija u privatnom vlasništvu,  prisutna u 148 zemalja sveta, sa više od 21.000 zaposlenih  a tokom 2016. godine ostvarila je promet od 4 milijarde evra.