InfoPet br. 08

Pročitajte novi broj:
https://www.novinarnica.net/reader/#/izdanje/50587/0/1

 

Reč urednika

Pre nego što krenemo u zajedničko druženje preko Magazina InfoPet, dozvoliću sebi da se predstavim. Rođen sam u prošlom veku, i posle završene gimnazije upisao sam i završio Fakultet Veterinarske Medicine Univerziteta u Beogradu. Veterinarskom praksom se aktivno bavim od 1999. godine (isti prošli vek), svoju veterinarsku ordinaciju GUTA osnivam i vodim od 2005. godine. Predavač sam na Kinološkoj Akademiji od 2007. godine, osnivač i predsednik Sekcije za Malu Praksu Srpskog Veterinarskog Društva. Aktivno učestvujem na stručnim skupovima  u zemlji i inostranstvu. Tekstove vezane za problematiku kućnih ljubimaca pišem od 2001. godine i oni su objavljivani kako u domaćim tako i u stranim novinama i časopisima. U njima se trudim da objektivno iznesem činjenice bez namere da podilazim bilo kome, uključujući klijente, farmaceutske kompanije kao i proizvođače hrane i opreme za kućne ljubimce.
Centralna tema ovog broja su alergije. Sezona povećane manifestacije alergija kreće već u februaru i martu kada cvetaju četinari i leska, a svoj maksimum postiže tokom leta kada cvetaju korovi. Lečenje i terapija alergija, koje su poznate i objašnjene pre skoro 100 godina, i dan danas predstavljaju izazov kako za humanu tako i za veterinarsku medicinu. Pored ove teme nastavljamo da vam predstavljamo ljubimce kako bi mogli da napravite ispravan izbor prilikom donošenja odluke da postanete vlasnik nekog od njih.
Radeći anketu o zadovoljstvu klijenata veterinarskim uslugama u Srbiji, zahvaljujući Vama, došli smo do dragocenih informacija o problemima koji nastaju na relaciji veterinar-klijent. Informacije koje smo tom prilikom dobili, na ovom mestu ćemo iskoristiti kako bi poboljšali međusobnu komunikaciju a sve u cilju pravovremenog i uspešnog lečenja Vaših ljubimaca. U narednom broju prikazaćemo Vam rezultate koje još uvek obrađujemo.
Sve sugestije, primedbe, pitanja kao i nedoumice koje imate budite slobodni da podelite samnom preko elektronske pošte infopet@bbsoft.rs, biće mi zadovoljstvo da ih dobijem i iskoristim kako bi naš InfoPet bio u koraku sa Vašim potrebama i očekivanjima.

Glavni i odgovorni urednik:
Dr Dragutin Smoljanović, DVM